Ain yang menakjubkan ..!! Rawat hormon secara herba…

Ain 23 tahun mempunyai seorang anak berusia 3 tahun . Merupakan bahan ujikaji pertama saya pada tahun 2010. Ia merupakan kisah benar dan saya ambil seramai 60 orang penduduk kampung yang ada masalah kesihatan. Ain mengalami masalah hormon sehingga menyebabkan hidupnya sentiasa ditimpa banyak kesukaran. Ain dan ibunya antara salah seorang jemaah yang sering kerumah saya mendengar tazkirah.

Selepas AinPertama kali saya melihat dia datang kerumah saya sangat kasihan dan terkejut kerana saya tidak pernah melihat muka orang begitu teruk rosak sehingga tak nampak kulit muka melain jerawat hitam yang tak bermata.

Ain berkerja di kantin Hospital Sg Buluh pastinya terdedah kepada bahang api yang boleh menyebabkan muka rosak teruk jika mengunakan kosmetik yang ada bahan kimia pemutih. Sebelum ini dia berkerja menjaga orang tua-tua mukanya tidak rosak seteruk ini katanya.

Ain dan ramai orang diluar sana tidak ada sumber informasi tentang kecantikan dan kesihatan. Antara luahan Ain kepada saya “ Ami doktor kata hormon saya ni lebih hormon lelaki sebab tu muka jadi macam ni . Doktor bagi ubat tak jadi apa pun. Lepas tu muka Ain ni pakai produk baby face , XXX.., semua jenama yang kata pemutih tu saya beli. Murah-murah je kat pasar-pasar. Macam-2 dah Ain pakai .. makin teruk muka bukan makin baik..!! 2 tahun suami tinggalkan Ain dan pernah cakap .. MUKA MAK AWAK LAGI CANTIK “ .

Super Perfect CollagenPersis DaraBio Miracle Actionzinnia magenta

 

 

 

 

 

Atas rasa simpati pada Ain dan saya mengambil peluang ini sebagai bahan uji kaji pertama saya tentang produk yang berasaskan hormon dengan produk ST dan JRM untuk mengatasi masalah kronik yang Ain hadapi tanpa ubatan hospital antara masalah Ain :

  1. Haid yang tidak teratur datang 3 atau 5 bulan sekali .
  2. Kegemukan hampir 100kg
  3. Muka yang rosak teruk
  4. Kulit kasar dan kusam
  5. Rambut gugur dan sangat nipis
  6. Lebih hormon lelaki
  7. Kurang keinginan sex
  8. Sukar hamil dan kerap gugur.
  9. Mudah stress Ke 9 perkara yang Ain alami diatas ini ialah masalah hormon dan saya yakin jika dirawat dengan formulasi hormon dan membuang toksin dalam badannya Ain akan pulih. Saya memberikan produk ST dan JRM yang masih dalam R & D yang bernilai hampir RM 2,000.00 setiap bulan. Selama 6 bulan tanpa sebarang diet dan pantang . Produk yang saya berikan ialah Super Perfect Colagen, Persis dara ( diperbaiki Formula lebih baik atas nama Royal V ), Spirulina , D Folia, Bio Miracle Action dan Zinnia Magentha. Kesannya pada dirinya ialah :
  10. Keputihan keluar sangat banyak . Haid pada bulan pertama keluar hitam berketul2 dan bau yang sangat busuk. Bulan ke2 haid keluar kurang berketul2 tapi masih kehitaman dan bau busuk semakin berkurangan. Akhirnya haidnya semakin lancar dan normal.

 

Sedikit Info punca haid dan fibroid :

Tiub Fallopian yang tersumbat berpunca dari darah haid yang masuk semula kedalam Rahim melalui saluran fallopian sampai kebelakang Rahim. Ia menyebabkan jangkitan berlaku, dan kuman akan merebak ke serviks dan rahim juga menyebabkan keputihan yang busuk keluar dengan banyak. Darah haid yang mengandungi darah tisu endometrium, toksin, dan kuman menyebabkan reaksi radangan yang teruk sehingga menyebabkan kerosakan saluran fallopian yang akhirnya jadi tersumbat. Tiub fallopian yang tersumbat menyebabkan masalah fibroid, sukar hamil dan juga hamil di luar Rahim. 30 – 40% wanita sukar hamil disebabkan oleh tiub fallopian yang tersumbat.

  1. Berat badannya menurun dengan cepat dan badannya berpeluh sangat banyak dan berbau. Toksin keluar melalui peluh.
  2. Mukanya sangat gatal dan merenyam selama 2 minggu kerana sel kulit mati pada mukanya sangat tebal. Serum Bio Miracle Action paling kuat kesan pada muka. Bagi Ain dia berhasrat untuk cantik dia sanggup menahan rasa gatal dan merenyam. Sel kulit mati adakalanya gugur dan tumbuh kulit baru yang lebih sihat. Lama kelamaan pulih dan mukanya jadi bersih.
  3. Masalah rambut gugurnya sangat berkurangan. Kulit kusam dan kasar semakin lembut selepas mengamalkan produk JRM dan ST.
  4. Keinginan sex semakin tinggi , kulit cantik, haid normal , rambut lebat, perut tidak buncit mudah kurus itu tandanya hormon semakin pulih. Masalah strees juga semakin pulih dan Ain hamil selepas 6 bulan rawatan produk.

Sayangnya Ain tidak konsisten mengamalkan produk kerana kurang kewangan. Selepas setahun saya menemuinya kembali saya lihat wajahnya tidak secantik seperti semasa dalam  program tajaan “ Kenapa muka Ain tak cantik macam dulu “ tanya saya pada Ain. Jawab Ain “ Saya tak mampu lah Ami dan saya hanya makan Persis Dara je nasib baik ami bagi diskaun ..produk yang lain2 x larat saya.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 Jun, 2014

Author:

no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge

© Copyright 2013. Jamu Ratu Malaya (JRM) - No.95-1, Jalan Nautika A U20/A, Seksyen U20, Pusat Komersial TSB, 40160 Shah Alam, Selangor.