Articles posted by: jamu ratu malaya

Best tak lapar puasa makan Dietry Nt Kolestrol…

1 Jul, 2014

Author:

no comments

Best tak lapar puasa makan Dietry Nt Kolestrol…

Banyak orang berusia mengalami masalah kegemukan , jantung , sakit kaki dan keletihan. Bila ke hospital pasti doktor akan menyuruh mengawal makanan dan mengurangkan berat badan. Semasa saya mencipta produk ini saya juga tertekan kerana berat badan saya hampir 80kg. Sakit tumit, sukar bersolat apalagi dalam pergerakan amatlah memenatkan. Saya sangat berharap saya boleh kurus … Read more

Suresh .. Rambut Saya Tumbuh ..Saya Tak Bohong..!!

30 Jun, 2014

Author:

no comments

Suresh .. Rambut Saya Tumbuh ..Saya Tak Bohong..!!

Saya berpesan kepada staff sekiranya ada pelanggan datang repeat beli produk yang sama dan berkongsi keberkesanan yang pelik2 tolong interview pelanggan tu dan ambil statement nya dan beritahu kepada saya. Pada kali ini kisah benar ini saya kongsikan didalam blog jrm.com.my tentang keberkesanan Gel Herba  Magika. Sepasang suami isteri berbangsa India sama cantik sama padan … Read more

Ain yang menakjubkan ..!! Rawat hormon secara herba…

26 Jun, 2014

Author:

no comments

Ain yang menakjubkan ..!! Rawat hormon secara herba…

Ain 23 tahun mempunyai seorang anak berusia 3 tahun . Merupakan bahan ujikaji pertama saya pada tahun 2010. Ia merupakan kisah benar dan saya ambil seramai 60 orang penduduk kampung yang ada masalah kesihatan. Ain mengalami masalah hormon sehingga menyebabkan hidupnya sentiasa ditimpa banyak kesukaran. Ain dan ibunya antara salah seorang jemaah yang sering kerumah … Read more

Rawat penyakit KULIT !!!!!

18 Jun, 2014

Author:

no comments

KULIT PUNGGUNG KASAR, KETIAK HITAM, CELAH PEHA BERKERAK ..!! Ia bukan penyakit kulit cuma kelihatan hodoh dan mencacatkan penampilan.  Masalah ini boleh dirawat sebelum terlambat. Jika dibiarkan ia akan kekal dan semakin tebal dan keras.  Punca hitam berkerak pada leher, tengkuk, celah peha, lutut , pinggang dan diperut ialah : Mencabut bulu ketiak Mencukur bulu … Read more

Rawatan kulit…

11 Jun, 2014

Author:

no comments

Rawatan kulit…

Ramai ambik kesempatan bercuti bawa anak-anak . Bagus sangat jika kita mengutamakan keluarga. Tahniah kepada anda yang menghargai keluarga sebagai keutamaan. (Gambar ni ialah testimony sebenar saya) Nak citer pasal celah peha, ketiak dan leher berkerak. Teringat kawan saya mengadu. Suami nya sangat cerewet. “ Berkeraknya celah peha.. hitam ..semua pompan macam tu ke saya … Read more

Hebatnya kopi ratu..

23 May, 2014

Author:

no comments

Hebatnya kopi ratu..

PENGALAMAN AJAR SY PENTINGNYA ORANG ADA IQ EQ..SEBAB TU JRM BUAT KOPI RATU TAG LINE “DEFINISI KECANTIKAN WANITA ‘BUKAN SEKADAR RUPA TAPI AKALNYA” adalah pengalaman silam yang banyak mengajar saya lebih bermotivasi. Wanita lebih menjaga kecantikan fizikal sedangkan sifat cemerlang wanita juga berkait dengan sifat intelek. ‘Beauty without brain “dari pepatah barat yang bermaksud jika … Read more

GILA Persis Dara..

23 May, 2014

Author:

no comments

GILA Persis Dara..

Jika sebelum ini Asma Mokhtar berkongsi pengalamannya dengan tag line  “ KEGILAAN KU BERBALOI “. Hasil kesungguhan Asma selama 5 bulan mendatangkan hasil. Dia berkongsi dengan ikhlas pengalamannya kepada siapa sahaja yang bertanya sebagai jariah dan ehsan kepada insan lain yang memerlukan. Dia begitu memahami tekanan akibat kegemukan kerana pernah melaluinya “ Saya mahu semua … Read more

Info tentang hormon..

19 May, 2014

Author:

no comments

Info tentang hormon..

Menurut pakar kesihatan antara makanan yang baik untuk menggalakkan hormon dan kesihatan wanita adalah seperti Vitamin B, Evening Primrose Oil (EPO), Kacang Soya, Kacang Kuda, Bunga Cengkih, Black Cohosh, Dang Qui dan Lobata. Namun pengambilan EPO dan Vitamin B menyebabkan selera makan bertambah dan menyebabkan kegemukan. Royal V merupakan suplemen yang terbaik melengkapkan kesihatan, kecantikan … Read more

Royal  V Terokai Kebaikannya

19 May, 2014

Author:

no comments

Royal  V Terokai Kebaikannya

Royal V adalah dari formulasi Persis dara dengan formula tambahan baru. Minuman Kesihatan Dari Jus Manggis Dan Buah Delima Serta Diperkaya Dengan Royal Jelly. Membantu Meningkatkan kekuatan daya tahan melawan penyakit  sangat bagus untuk kesihatan Wanita. Adunan lengkap 17 jenis herba khusus untuk merangsang hormon wanita, meninggikan sistem ketahanan tubuh melawan penyakit dan memanjangkan hayat … Read more

Pucuk simbolik untuk lelaki. Putik nama simbolik bagi wanita…

6 May, 2014

Author:

no comments

Pucuk simbolik untuk lelaki. Putik nama simbolik bagi wanita…

PUTIK TELAGA DARA Putik Telaga Dara pula nama produk penjagaan kebersihan luaran untuk Miss V. Ia dirumus dari herba terpilih dari bahan semulajadi yang sangat berkesan sebagai dengan teknologi nano. Banyak menafaat penjagaan Miss V selain kebersihan dan keselesaan . Kombinasi kebaikan teknologi nano dalam Putik telaga dara wanita mampu menjalin hubungan suami isteri lebih … Read more

BAU PUNCA SUAMI TAK SENTUH ISTERI…

30 Apr, 2014

Author:

no comments

BAU PUNCA SUAMI TAK SENTUH ISTERI…

Kisah benar yang saya ceritakan ini semasa saya awal pejabat ST dibuka, Klang tahun 1999. Azli bukan nama sebenar, call berkali-kali minta supaya staf menyambungkan talian kepada saya katanya hajat besar nak jumpa saya. Saya fobia angkat telefon kerana panggilan lucah, jual insuran, pelaburan atau panggilan merapu..!!  Memang saya tak akan jawab phone suka-suka.. Seperti … Read more

Kobis rawat muka dan bengkak susu…

18 Apr, 2014

Author:

no comments

Kobis rawat muka dan bengkak susu…

Saya suka sayur kobis. Kobis holand pilihan saya. Padat manis ranggup..Kobis tak bagus dimakan oleh pesakit sakit sendi dan gaout. Makin sakit dan bisa ..!! Sudah tentu kobis kaya dengan vitamin dan mineral. Kalau kulit muka kering banyak terkopek akibat perubahan cuaca atau selepas mengunakan produk muka yang berkimia , kobis mampu menjadi penawar kerana … Read more

Kontraversi “Persis Dara”

16 Apr, 2014

Author:

no comments

Kontraversi “Persis Dara”

  Sambungan dari stori Yati kata saya selekeh “Pengasas Gemuk” www.rozitaibrahim.com Semasa saya umrah melihatkan rambut banyak gugur, kulit kering dan gemuk ( susah nak kurus ) setelah setahun lamanya , hati terfikir ini mesti masalah hormon sebab dah berusia . Wanita yang perut buncit dan bentuk badan tak cantik sebab hormon kurang..!! Balik umrah … Read more

Sidek peminat atau penguna ..?? setia menunggu..!!

11 Apr, 2014

Author:

no comments

Sidek peminat atau penguna ..?? setia menunggu..!!

  Memang ramai pelajar university yang ingin berjumpa saya untuk assignment mereka, sayangnya saya tak cukup masa untuk itu..!! Kesungguhan Sidek pelajar dari kuantan ini sangat menyentuh hati saya. Asalnya dia membeli tiket seminar “ cari lubuk emas kenali potensi diri “ yang telah saya batalkan di Tabung Haji atas sebab peribadi. Dia tidak berputus … Read more

Dayang Senandung- DULU HITAM KINI PUTIH DENGAN BMA !!

4 Apr, 2014

Author:

no comments

Dayang Senandung- DULU HITAM KINI PUTIH DENGAN BMA !!

Saya adalah seorang yang berkulit hitam manis. Selepas bersalin anak ketiga kulit wajah saya semakin hari semakin kusam, kasar dan jeragat tumbuh melata di wajah.  Saya menjadi gelisah dan hilang keyakinan diri apabila berhadapan dengan rakan sekerja.  Perbagai produk wajah telah saya guna namun hasilnya kulit wajah saya bertambah kusam, tidak bermaya dan tidak berseri. Tapi setelah … Read more

Aniza- Bentuk badan masih MANTAP !!!

3 Apr, 2014

Author:

no comments

Aniza- Bentuk badan masih MANTAP !!!

Sebelum ini saya mengalami sakit sendi dan sakit ketika datang bulan. Setiap pagi ketika bangun dari tidur jari -jemari tidak boleh di buka sepenuhnya sampai waktu tenggahari.Setelah saya mengamalkan persis dara semua kesakitan yang di alami saya semakin pulih kesannya mula dirasai selepas 3 hari pengambilan. Cara pengambilan saya amalkan ialah, 2 kali sehari. Sebelum makan … Read more

ASMA PUAS dulu 100 kg kini 70 kg..

27 Mar, 2014

Author:

no comments

ASMA PUAS dulu 100 kg  kini 70 kg..

(Ditaip semula dari nukilan Asma Mokhtar yang di hantar kepada JRM) PERSIS DARA Saya mula mengenali produk JRM ini melalui media cetak dan Facebook. Saya mula tertarik kerana pada saat itu saya mengalami “period pain” yang sangat teruk ketika datang bulan. Saya telah mencuba berbagai bagai produk tapi satu pun tidak berkesan sehinggalah saya mencuba … Read more

Daun lidah buaya…

17 Mar, 2014

Author:

no comments

Daun lidah buaya…

  Ia lebih dikenali sebagai Aloe Vera .. Sapu konsisten pada ketuat – akan mengecut dan akan hilang jika diamalkan untuk jangka masa panjang. Aloe Vera gel yang sejuk melegakan gigitan serangga dan menyembuhkan ruam. Aloe Vera gel digunakan pada muka mengurangkan kedut dan melembutkan kulit. Bagus menyembuhkan dan mengurangkan parut jerawat dan stretch mark. … Read more

Amaranth…

17 Mar, 2014

Author:

no comments

Amaranth…

  Bagusnya untuk rambut dan tulang manusia.. Ramai yang tak nak beruban cepat .. Amalkan minum jus daun Amaranth. Hampasnya sapu pada kulit kepala dan rambut ia menggalakkan pertumbuhan rambut dan mencegah botak pramatang. Daun Amaranth adalah baik untuk tulang kerana mereka mempunyai tahap yang tinggi Vitamin K. Jus daun amaranth melegakan gigitan dan melegakan … Read more

Arugula…

17 Mar, 2014

Author:

no comments

Arugula…

Arugula ni sayuran yang selalu dijadikan salad atau ulam segar. Bagus untuk orang yang ada tekanan darah tinggi atau renah.. Sumber kaya kalium dan menghalang osteoporosis. Arugula membantutkan pertumbuhan dan menghalang sel-sel kanser. Klorofil di dalam arugula meningkatkan kualiti darah dan membawa kilauan yang sihat untuk badan. Layari : http://jrm.com.my http://rozitaibrahim.com https://www.facebook.com/JRMOfficial http://instagram.com/official_jrm https://twitter.com/official_JRM

Kelebihan Epal…

Kelebihan Epal…

Bila membuat jus epal.. Jangan buang hampasnya.. Boleh buat ubat nak lambatkan muka berusia caranya : Gunakan air perahan epal atau hampas epal gaul dengan susu segar.. Boleh sapu pada muka  Biarkan 15 minit Kulit halus dan bersih. Kulit muka segar dan tak kering. Ia membantu muka menjadi muda remaja dan lambatkan penuaan. Ia toner … Read more

Kebaikan Basil…

13 Mar, 2014

Author:

no comments

Kebaikan Basil…

BASIL, Basil merupakan keluarga pudina dan merupakan bahan perasa selasih yg mempunyai banyak manfaat kesihatan. Jus daun selasih dimakan bersama-sama dengan madu diambil setiap hari – memecat batu karang dan menguatkan buah pinggang. Mengunyah 12 daun basil pagi dan petang dapat melegakan tekanan dan membersihkan darah. Satu pes daun basil boleh membantu leucoderma dan kurap. Hanya … Read more

Kebaikan Barli…

13 Mar, 2014

Author:

no comments

Kebaikan Barli…

BARLI, Barli berfungsi dengan baik sebagai scrub badan dalam mencantikkan kulit dan menghilangkan sel –sel kulit mati. Meminum barli sangat bagus sebagai menghilangkan haus terutamanya ketika panas terik . Bagi orang yang panas badan, sangat sesuai sebagai minuman melegakan demam panas. Orang yang mengalami kekecutan kulit akibat badan kering dan longgar selepas mengalami sakit yang … Read more

Kebaikan Pisang..

13 Mar, 2014

Author:

no comments

Kebaikan Pisang..

PISANG, Pisang adalah melengkapi gizi mewah dengan vitamin, mineral , karbohidrat dan gula sihat bersama-sama dengan menjadi lazat. Mengamalkan makan pisang dapat merawat mata yang kering. Namun mengambil pisang sebagai harian yang berlebihan akan mengemukan badan..itu petua asas saya. Antara petua : 1) Untuk merawat rambut pula lecek campur dengan yogurt atau susu segar terapi … Read more

Kebaikan Avocado..

13 Mar, 2014

Author:

no comments

Kebaikan Avocado..

AVOCADO, Avocado atau lebih dikenali sebagai buah alpukat banyak kebaikan untuk kecantikan kulit dan rambut. Salah satunya petua ini ialah ramas buah alpukat dengan kuning telur dan sapukan pada rambut, lakukan sebulan 2 kali . Shampoo dan bilas dengan bersih. Ia akan menghasilkan rambut lembut serta bersinar. Buah avocado yang masak jika digunakan pada muka … Read more

Kesan buruk keputihan..

19 Feb, 2014

Author:

no comments

Kesan buruk keputihan..

Keputihan ada 3 warna –  Putih pekat susu – Hijau – Keruh dan sedikit coklat gelap 2. Kurang subur dan susah hamil– Keputihan keluar banyak semasa nak datang haid dan semasa mengandung 3. Warna jernih terang itu adalah normal  Keputihan menyebabkan kegatalan dan bau busuk 4. Wanita jadi cepat tua dan muka kusam   Cik … Read more

Punca vagina longgar …

19 Feb, 2014

Author:

no comments

Persis Dara amat diperlukan oleh kaum wanita terutamanya yang sudah berkahwin untuk mengatasi banyak masalah dalaman wanita. Kesan awalan putihan akan keluar selama beberapa hari bergantung kepada tahap kesihatan wanita itu sendiri. Dibawah ini cara makan suplemen jika ada masalah kronik seperti tombong.. •    Persis Dara & D Folia sehari 3 x •    3 sudu … Read more

Miss ‘V’ – Kunci cinta suami dan wanita…

19 Feb, 2014

Author:

no comments

Miss ‘V’ – Kunci cinta suami dan wanita…

Ini pesanan saya kepada semua wanita : KES BERAT RAWAT DALAMAN WANITA & CARA MERAWATNYA Jangan jatuh terhentak punggung – menyebabkan rahim turun Menyebabkan sakit susah nak berjalan – tidak boleh melakukan sex Jangan mengangkat berat – Pelvik akan lemah Semasa dalam pantang jaga dengan rapi- kalau tak jaga kesan buruk berpanjangan Rahim akan kecut selepas … Read more

Doa

18 Feb, 2014

Author:

no comments

Doa

Segala puji bagi Allah atas nikmatnya kepada kita sebagai manusia dan hambanya. Semua manusia ingin mengecapi hidup bahagia terutama dalam berumahtangga. Ujian dan musibah sepanjang perjalanan kehidupan bentuknya bermacam-macam. Dari ujian atau musibah tersiratnya ilmu dan mengandungi banyak hikmah. CARANYA : Amalkan selepas solat hajat. Setiap kali baca mengikut nombor sebutkan namanya dan berdoalah. Amalan … Read more

© Copyright 2013. Jamu Ratu Malaya (JRM) - No.95-1, Jalan Nautika A U20/A, Seksyen U20, Pusat Komersial TSB, 40160 Shah Alam, Selangor.