Articles posted by: jamu ratu malaya

Kendur Boleh Tegang – Jeragat Hilang..

18 Feb, 2014

Author:

no comments

Kendur Boleh Tegang – Jeragat  Hilang..

  Bukan senang nak buat produk yang berkualiti. Lebih2 lagi nak jaga jenama untuk bertahan dipasaran. Tahun ni ke 18 tahun dipasaran. Kalau setakat nak jual barang tanpa fikir hak penguna itu bukan cara saya. Bila penguna suka dan berkesan..besar maknanya buat saya .. Kisah Bio Miracle Action – Lijah 38 tahun, baru 2 tahun … Read more

Asmara Kami Berputik Kembali…

17 Feb, 2014

Author:

no comments

Asmara Kami Berputik Kembali…

Siapa yang tak sayangkan suami..?? Suami saya pengarah Filem. Dia sangat baik dan penyayang..Wina 34 tahun ( Fb Inabiaq jaludin) Saya bukan nak mengada-adakan cerita..kalau tak bagus saya tak cakap tau..!! Kecoh saya call kawan-kawan seronok sangat lepas sebulan banyak perubahan pada badan saya.. Payudara saya tegang ..dah tak lembik lagi..cantikkk suami puji melambung-lambung..Alamakkkk berputik-putik … Read more

Petua Rawat Bentan…

Petua Rawat Bentan…

Assallamualaikum..berbanyak-banyak saya berterima kasih atas kesudian anda singgah membaca blog JRM. Ilmu kampung petua berzaman yang sangat bermenafaat saya simpan dalam blog ini sebagai tanda sayang saya kepada anda semua dan kerana kita sesama manusia saling memerlukan. Pandangan saya kesihatan dan ketenangan amat merupakan nikmat paling besar kepada manusia..!! Firman Allah tiada penyakit yang tiada … Read more

HORMON DAN SIFATNYA

7 Feb, 2014

Author:

no comments

HORMON DAN SIFATNYA

Assallamualaikum..pasti ramai yang tidak tahu hormon dalam badan manusia mempengaruhi kecantikan dan kesihatan setiap individu. Hormon adalah zat kimia yang dihasilkan tubuh. Hormon akan dialirkan oleh darah menuju berbagai jaringan sel dan menimbulkan kesan tertentu sesuai dengan fungsinya masing-masing. Reproduksi pertumbuhan, metabolisme, dan perilaku. Contoh kesan hormon pada tubuh manusia: Lelaki Tumbuhnya rambut pada daerah … Read more

PERADUAN KUMPUL DAN MENANG

PERADUAN KUMPUL DAN MENANG

Assallamualaikum.. saya Rozita Ibrahim.. Lumrah wanita sukakan perhiasan…Itu adalah normal asalkan jangan riak sudahlah. Sepanjang kegiatan saya dalam bisnes tak pernah saya bagi hadiah milik peribadi kesayangan dan pernah saya pakai pastinya berharga. Seperti jubah, koleksi cincin, subang dan gelang emas yang sangat unik..!! Saya sangat menghargai pengguna dan berterima kasih atas kesetiaan mereka. Saya … Read more

Masalah tumpah darah.

Masalah tumpah darah.

Assallamualaikum… tulisan saya kali ini adalah dari surat seorang penguna produk JRM… Kemanisan siraturahim di dalam FB JRM – menjadikan saya semakin bahagia meskipun ada tekanan tekanan kerja. Terima kasih semua kenalan yang sangat saya hormati. Meskipun saya tak pernah berjumpa dengan semua rakan FB. Saya boleh mengingati nama semua rakan maya FB JRM-yang aktif … Read more

MAWADDAH ADALAH CINTA SEJATI

MAWADDAH ADALAH CINTA SEJATI

Assallamualaikum.. Tidak ada orang yang berkahwin mahukan perceraian begitu juga saya..!! Allah S.W.T amat bijak mengatur hambanya, maka dengan pengalaman yang ada,boleh lah agaknya membantu kaum wanita mengutipnya serba sedikit ilmu  yang dirasakan sesuai melalui tulisan saya. Tujuan saya memberikan ilmu ini sebagai panduan dan kekuatan untuk melalui kehidupan. Wanita yang bergelar isteri pada hari … Read more

AMARAN KERAS LELAKI JANGAN BACA !!! Gossip Orang Perempuan… VERSI 2

AMARAN KERAS LELAKI JANGAN BACA !!! Gossip Orang Perempuan… VERSI 2

  BAU ..!! PUNCA SUAMI HILANG NAFSU PADA ISTERI…BAGAIMANA CARA MENGATASINYA…?? Punca keputihan Tidak menjaga kebersihan vagina. Menganti seluar dalam sehari 2kali. Kerap mencuci dengan Pencuci Wanita untuk mengelakkan bau & fungus. Duduk ditempat lembab dan kotor (membasuh kain dan bersila dilantai). Tidak mencuci kemaluan selepas hubungan seks. Vagina sering lembab selepas buang air kecil … Read more

AMARAN KERAS LELAKI JANGAN BACA !!! Gossip Orang Perempuan…

AMARAN KERAS LELAKI JANGAN BACA !!! Gossip Orang Perempuan…

  Assalammualaikum, lepas ini saya akan rehat panjang dari menulis blog… rasanya dah banyak sangat saya tulis !!! meski pun masih banyak lagi perkara menarik yang ingin saya kongsikan… Memang panjang celoteh saya ini, bukan nak membebel sekadar menyampaikan ilmu yang saya rasakan orang muda perlu ambil tahu… Teringat saya teman baik saya Marisa seorang … Read more

WARRAHMAH DAN SAKINAH

WARRAHMAH DAN SAKINAH

  Assallamualaikum .. Amat jarang sekali pasangan yang berkahwin akan terus bahagia. Sikap pasangan akan terus menguji kesabaran kita. Orang yang ada pegangan agama pun melalui rintihan perkahwinan. Cuma ia tidak diwar-warkan kan dan dibincangkan sudahkah anda membaca blog  tentang awal perkahwinan iaitu Mawaddah. Ini sambungannya sesuai dengan fasa perkahwinan. Tulisan ini hanyalah kajian saya … Read more

KENALI MAKANAN BERPANTANG

KENALI MAKANAN BERPANTANG

Assallamualaikum, salam hormat dari saya ..!! Saya suka sangat nak kongsi cerita tentang pantang. Herba dan berpantang sangatlah besar manfaatnya untuk kesihatan, kecantikan dan kehidupan harian saya. Melihatkan kawan terdekat ramai yang tua sebelum usia. Jadi apalah salahnya mengambil inisiatif dan bersusah demi kebaikan. Hakikatnya penuaan dan kematian pasti akan datang pada semua yang hidup. … Read more

KISAH TOMBONG ATAU PROLAPSE

KISAH TOMBONG ATAU PROLAPSE

Tombong ialah rahim atau peranakan yang keluar dari vagina jika dibiarkan akan membuatkan wanita sentiasa basah. Tak ramai yang mahu berkongsi tentang sakit tombong ini. Ia sangat menyakitkan dan membuat wanita akan patah hati dan ketakutan melalui kehidupan seharian. Setiap kali wanita duduk akan basah berair , mengeluarkan bau busuk dan tidak boleh melakukan sex..!! … Read more

© Copyright 2013. Jamu Ratu Malaya (JRM) - No.95-1, Jalan Nautika A U20/A, Seksyen U20, Pusat Komersial TSB, 40160 Shah Alam, Selangor.