Blog

Kesan buruk keputihan..

19 Feb, 2014

Author:

no comments

Keputihan ada 3 warna –  Putih pekat susu – Hijau – Keruh dan sedikit coklat gelap 2. Kurang subur dan susah hamil– Keputihan keluar banyak semasa nak datang haid dan semasa mengandung 3. Warna jernih terang itu adalah normal  Keputihan menyebabkan kegatalan dan bau busuk 4. Wanita jadi cepat tua dan muka kusam   Cik … Read more

Punca vagina longgar …

19 Feb, 2014

Author:

no comments

Persis Dara amat diperlukan oleh kaum wanita terutamanya yang sudah berkahwin untuk mengatasi banyak masalah dalaman wanita. Kesan awalan putihan akan keluar selama beberapa hari bergantung kepada tahap kesihatan wanita itu sendiri. Dibawah ini cara makan suplemen jika ada masalah kronik seperti tombong.. •    Persis Dara & D Folia sehari 3 x •    3 sudu … Read more

Miss ‘V’ – Kunci cinta suami dan wanita…

19 Feb, 2014

Author:

no comments

Ini pesanan saya kepada semua wanita : KES BERAT RAWAT DALAMAN WANITA & CARA MERAWATNYA Jangan jatuh terhentak punggung – menyebabkan rahim turun Menyebabkan sakit susah nak berjalan – tidak boleh melakukan sex Jangan mengangkat berat – Pelvik akan lemah Semasa dalam pantang jaga dengan rapi- kalau tak jaga kesan buruk berpanjangan Rahim akan kecut selepas … Read more

Doa

18 Feb, 2014

Author:

no comments

Segala puji bagi Allah atas nikmatnya kepada kita sebagai manusia dan hambanya. Semua manusia ingin mengecapi hidup bahagia terutama dalam berumahtangga. Ujian dan musibah sepanjang perjalanan kehidupan bentuknya bermacam-macam. Dari ujian atau musibah tersiratnya ilmu dan mengandungi banyak hikmah. CARANYA : Amalkan selepas solat hajat. Setiap kali baca mengikut nombor sebutkan namanya dan berdoalah. Amalan … Read more

Kendur Boleh Tegang – Jeragat Hilang..

18 Feb, 2014

Author:

no comments

  Bukan senang nak buat produk yang berkualiti. Lebih2 lagi nak jaga jenama untuk bertahan dipasaran. Tahun ni ke 18 tahun dipasaran. Kalau setakat nak jual barang tanpa fikir hak penguna itu bukan cara saya. Bila penguna suka dan berkesan..besar maknanya buat saya .. Kisah Bio Miracle Action – Lijah 38 tahun, baru 2 tahun … Read more

Asmara Kami Berputik Kembali…

17 Feb, 2014

Author:

no comments

Siapa yang tak sayangkan suami..?? Suami saya pengarah Filem. Dia sangat baik dan penyayang..Wina 34 tahun ( Fb Inabiaq jaludin) Saya bukan nak mengada-adakan cerita..kalau tak bagus saya tak cakap tau..!! Kecoh saya call kawan-kawan seronok sangat lepas sebulan banyak perubahan pada badan saya.. Payudara saya tegang ..dah tak lembik lagi..cantikkk suami puji melambung-lambung..Alamakkkk berputik-putik … Read more

Petua Rawat Bentan…

12 Feb, 2014

Author:

no comments

Assallamualaikum..berbanyak-banyak saya berterima kasih atas kesudian anda singgah membaca blog JRM. Ilmu kampung petua berzaman yang sangat bermenafaat saya simpan dalam blog ini sebagai tanda sayang saya kepada anda semua dan kerana kita sesama manusia saling memerlukan. Pandangan saya kesihatan dan ketenangan amat merupakan nikmat paling besar kepada manusia..!! Firman Allah tiada penyakit yang tiada … Read more

HORMON DAN SIFATNYA

7 Feb, 2014

Author:

no comments

Assallamualaikum..pasti ramai yang tidak tahu hormon dalam badan manusia mempengaruhi kecantikan dan kesihatan setiap individu. Hormon adalah zat kimia yang dihasilkan tubuh. Hormon akan dialirkan oleh darah menuju berbagai jaringan sel dan menimbulkan kesan tertentu sesuai dengan fungsinya masing-masing. Reproduksi pertumbuhan, metabolisme, dan perilaku. Contoh kesan hormon pada tubuh manusia: Lelaki Tumbuhnya rambut pada daerah … Read more

PERADUAN KUMPUL DAN MENANG

23 Jan, 2014

Author:

no comments

Assallamualaikum.. saya Rozita Ibrahim.. Lumrah wanita sukakan perhiasan…Itu adalah normal asalkan jangan riak sudahlah. Sepanjang kegiatan saya dalam bisnes tak pernah saya bagi hadiah milik peribadi kesayangan dan pernah saya pakai pastinya berharga. Seperti jubah, koleksi cincin, subang dan gelang emas yang sangat unik..!! Saya sangat menghargai pengguna dan berterima kasih atas kesetiaan mereka. Saya … Read more

Masalah tumpah darah.

21 Jan, 2014

Author:

no comments

Assallamualaikum… tulisan saya kali ini adalah dari surat seorang penguna produk JRM… Kemanisan siraturahim di dalam FB JRM – menjadikan saya semakin bahagia meskipun ada tekanan tekanan kerja. Terima kasih semua kenalan yang sangat saya hormati. Meskipun saya tak pernah berjumpa dengan semua rakan FB. Saya boleh mengingati nama semua rakan maya FB JRM-yang aktif … Read more

MAWADDAH ADALAH CINTA SEJATI

8 Jan, 2014

Author:

no comments

Assallamualaikum.. Tidak ada orang yang berkahwin mahukan perceraian begitu juga saya..!! Allah S.W.T amat bijak mengatur hambanya, maka dengan pengalaman yang ada,boleh lah agaknya membantu kaum wanita mengutipnya serba sedikit ilmu  yang dirasakan sesuai melalui tulisan saya. Tujuan saya memberikan ilmu ini sebagai panduan dan kekuatan untuk melalui kehidupan. Wanita yang bergelar isteri pada hari … Read more

AMARAN KERAS LELAKI JANGAN BACA !!! Gossip Orang Perempuan… VERSI 2

26 Dec, 2013

Author:

4 comments

  BAU ..!! PUNCA SUAMI HILANG NAFSU PADA ISTERI…BAGAIMANA CARA MENGATASINYA…?? Punca keputihan Tidak menjaga kebersihan vagina. Menganti seluar dalam sehari 2kali. Kerap mencuci dengan Pencuci Wanita untuk mengelakkan bau & fungus. Duduk ditempat lembab dan kotor (membasuh kain dan bersila dilantai). Tidak mencuci kemaluan selepas hubungan seks. Vagina sering lembab selepas buang air kecil … Read more

WARRAHMAH DAN SAKINAH

23 Dec, 2013

Author:

no comments

  Assallamualaikum .. Amat jarang sekali pasangan yang berkahwin akan terus bahagia. Sikap pasangan akan terus menguji kesabaran kita. Orang yang ada pegangan agama pun melalui rintihan perkahwinan. Cuma ia tidak diwar-warkan kan dan dibincangkan sudahkah anda membaca blog  tentang awal perkahwinan iaitu Mawaddah. Ini sambungannya sesuai dengan fasa perkahwinan. Tulisan ini hanyalah kajian saya … Read more

KENALI MAKANAN BERPANTANG

18 Dec, 2013

Author:

no comments

Assallamualaikum, salam hormat dari saya ..!! Saya suka sangat nak kongsi cerita tentang pantang. Herba dan berpantang sangatlah besar manfaatnya untuk kesihatan, kecantikan dan kehidupan harian saya. Melihatkan kawan terdekat ramai yang tua sebelum usia. Jadi apalah salahnya mengambil inisiatif dan bersusah demi kebaikan. Hakikatnya penuaan dan kematian pasti akan datang pada semua yang hidup. … Read more

KISAH TOMBONG ATAU PROLAPSE

17 Dec, 2013

Author:

6 comments

Tombong ialah rahim atau peranakan yang keluar dari vagina jika dibiarkan akan membuatkan wanita sentiasa basah. Tak ramai yang mahu berkongsi tentang sakit tombong ini. Ia sangat menyakitkan dan membuat wanita akan patah hati dan ketakutan melalui kehidupan seharian. Setiap kali wanita duduk akan basah berair , mengeluarkan bau busuk dan tidak boleh melakukan sex..!! … Read more

CINTA TAK KENAL RUPA DAN USIA

13 Dec, 2013

Author:

8 comments

    Saya susah nak hafal lagu, dek kerana pernah menyanyikannya semasa disekolah rendah maka saya nak kongsikan bait-bait dalam Lirik lagu yang ini tak pernah saya  lupakan ini. Tentang kasih sayang. Cuba anda semua perhatikan dimana kita letakan kasih sayang. Kumpulan Dloyd, antara liriknya – Kasih sayang terlalu indah dikenang selamanya..Tak kan pernah kau … Read more

MATI AKIBAT BUAT SEX DALAM PANTANG

12 Dec, 2013

Author:

3 comments

Assalammualaikum, Salam hormat kepada semua kenalan yang sudi melawati website saya. http://www.jrm.com.my  Setiap apa yang saya tulis diruangan ini adalah kisah benar yang saya rasakan bagus untuk di kongsikan. Semuanya melalui pengalaman yang saya lihat sendiri. Ada juga yang saya dengar dari ibu, arwah nenek dan kawan terdekat. Saya akan menulisnya dengan keizinan mereka. Ingat ya apa … Read more

ORANG TUA-TUA PALING TAKUT DENGAN MEROYAN…KENAPA ?

12 Dec, 2013

Author:

no comments

Assalamualaikum… Salam hormat kepada anda yang sudi menjengah laman blog tulisan saya. Saya percaya amalan lama ini akan diabaikan oleh anak-anak muda kerana mereka lebih mendekati hidup secara sains dan arus kemodenan yang serba mudah. Dek kerana ramai yang bermasalah mengadu bagaimana nak merawat masalah ‘SULIT’ yang mengoncang keharmonian perkahwinan maka hati saya terdetik untuk berkongsi dalam … Read more

RAMAI YANG TANYA SAYA, BENTAN TU WUJUD KE?

4 Dec, 2013

Author:

no comments

Assallamualaikum, Salam hormat kepada semua kenalan yang sudi melawati website saya… http://www.jrm.com.my  Setiap apa yang saya tulis diruangan ini adalah kisah benar yang saya rasakan bagus untuk di kongsikan. Semuanya melalui pengalaman yang saya lihat sendiri. Ada juga yang saya dengar dari ibu, arwah nenek dan kawan terdekat. Saya akan menulisnya dengan keizinan mereka. Ingat … Read more

Wanita Moden Tidak Pedulikan Pantang

28 Nov, 2013

Author:

2 comments

Khazanah alam sangat luas dibentangkan untuk manusia dan makhluk ciptaanNya . Hebatnya kuasa Allah SWT, maha agung dan bijaksana bagi manusia yang mahu berfikir dan mensyukuri akan nikmat keesaanNya. Tidak Allah jadikan sesuatu tanpa sebab. Perkara Ghaib yang tersembunyi itu sering disebutkan didalam Al Quran. Allah berikan ilham kepada siapa sahaja yang dikehendakinya untuk menerokai … Read more

© Copyright 2013. Jamu Ratu Malaya (JRM) - No.95-1, Jalan Nautika A U20/A, Seksyen U20, Pusat Komersial TSB, 40160 Shah Alam, Selangor.