Kebaikan Avocado..

AVOCADO,
Avocado atau lebih dikenali sebagai buah alpukat banyak kebaikan untuk kecantikan kulit dan rambut. Salah satunya petua ini ialah ramas buah alpukat dengan kuning telur dan sapukan pada rambut, lakukan sebulan 2 kali . Shampoo dan bilas dengan bersih. Ia akan menghasilkan rambut lembut serta bersinar.

Buah avocado yang masak jika digunakan pada muka selama 20 minit boleh menghidrat dan melembutkan kulit.
Untuk kecantikan mata caranya ialah letakkan pada mata, ia mengurangkan keadaan bengkak dan menambah berkilau untuk mata yang letih.

Ia juga enak dijadikan jus buah-buahan selain rasanya yang lazat, ia berkesan membakar lemak badan dan membantu dalam mengurangkan berat badan.

Saya merasakan Blog JRM adalah medium bermenafaat untuk semua kaum wanita.. Berbagai ilmu perbidanan dan pengalaman sepanjang kehidupan yang bersesuaian saya akan dikongsikan di blog ini. Menyampaikan ilmu kepada perkara kebaikan mungkin dapat menyelamatkan insan lain dalam  perkahwinan, kesihatan dan memberikan ketenangan jiwa.

Indahnya siraturahim dan jariah kita sesama insan..

Layari :

http://jrm.com.my
http://rozitaibrahim.com
https://www.facebook.com/JRMOfficial
http://instagram.com/official_jrm
https://twitter.com/official_JRM

13 Mar, 2014

Author:

no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge

© Copyright 2013. Jamu Ratu Malaya (JRM) - No.95-1, Jalan Nautika A U20/A, Seksyen U20, Pusat Komersial TSB, 40160 Shah Alam, Selangor.